Optimale performance - Ivitamins Optimale performance - Ivitamins

Optimale performance


Magnesium is het mineraal dat essentieel is voor een goede hartspierfunctie en een normaal hartritme. Een gezond hart is de basis. Extra magnesium kan de pompfunctie van het hart verbeteren en eventuele ritmestoornissen, te hoge hartslag/bloeddruk stabiliseren. Magnesium speelt een belangrijke rol in de stofwisseling (metabolisme) van koolhydraten en glucose. Verschillende studies tonen aan dat er bij een hogere inname van magnesium een lager risico op diabetes is geconstateerd.

Sporters hebben een verhoogd magnesiumbehoefte ongeveer 10-20% meer. Wanneer een sporter al te weinig magnesium in zijn lichaam heeft, dan kan dit zelfs leiden tot een tekort aan magnesium. Hierdoor wordt uiteindelijk de fysieke sportprestatie gereduceerd. Magnesiumtekorten kunnen zich onder andere openbaren door spierstoringen (krampen, slecht spierherstel en stijfheid) en hartproblemen (ritmestoornissen, kloppingen)

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 chemische reacties in het menselijk lichaam. Enorm veel mensen krijgen echter minder binnen dan nodig is zonder dat dit werkelijk wordt beseft’’

Magnesium is veelzijdig inzetbaar. Het mineraal is in staat om de beweeglijkheid van het menselijk lichaam te bevorderen. Tevens draagt het bij tot een goede ontwikkeling van spierkracht, spierontspanning en uithoudingsvermogen van de spieren. Daarnaast speelt het een grote rol bij de zenuwprikkels in de hersenen en is het goed voor de algehele gemoedstoestand.

Samenvattend de invloed van magnesium op het lichaam:

14.50 Incl. BTW.Bestel nu!Auteur
devi Sentrop