Magnesium - Ivitamins Magnesium - Ivitamins

Magnesium

Magnesium is tegenwoordig een ondergewaardeerd mineraal. Symptomen die ontstaan door een magnesium te kort is lang en indrukwekkend. Het is onmisbaar voor de energieproductie, de werking van spieren en zenuwen en voor behoud van de stevigheid van botten. Magnesium is een lichaamseigen stof en kent vrijwel geen bijwerkingen. Magnesium is essentieel voor alle biochemische reacties in ons lichaam waarvoor we energie nodig hebben. Het werkt als cofactor voor meer dan 300 enzymen. Magnesium behoort naast water en zuurstof tot de derde essentiële levensbehoefte van een mens.

Welke magnesiumverbinding gebruiken wij?

Het is sterk van belang in welke vorm magnesium wordt toegediend. Er zijn veel magnesiumsupplementen die de vorm magnesiumsulfaat bevatten, een verbinding die ons lichaam moeilijk kan opnemen, terwijl magnesiumcitaat en magnesiumchloride wel goed kan worden opgenomen. Ivitamins maakt gebruik van 31% magnesiumchloride. Dit is de puurste, meest natuurlijke en best opneembare vorm van magnesium.

 

Magnesium onmisbaar?

Er is geen enkele andere natuurlijke verbinding te vinden met hetzelfde vermogen onze stressbestendigheid te vergroten, onze botten te versterken en ons uithoudingsvermogen en kracht te verbeteren. Er is ook geen vitale substantie waaraan zo’n algemeen gebrek bestaat en waaraan tegelijkertijd zo weinig aandacht wordt besteed als magnesium. Het stuurt tenslotte de gehele stofwisseling aan.

Waarom zit er steeds minder magnesium in onze voeding?

Het magnesiumgehalte in levensmiddelen is aanzienlijk verminderd. Door steeds ingrijpendere industriële verwerkingsprocessen maar ook het uitputten van de bodem door monocultuur en overbemesting. Een goed voorbeeld is het verwerken van de suikerbiet.  Deze verliest tijdens het productieproces maar liefst 99% van zijn oorspronkelijke magnesiumgehalte.

 

Is magnesium via de huid effectiever?

Via een groot wetenschappelijk onderzoek (Navin Chandrakanth  Chandrasekaran et al., 2016)  is bewezen dat magnesium beter via de huid (transdermal) kan worden opgenomen. Je kunt acute problemen lokaal behandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spierpijn, spierspanningen en spierkrampen etc. De maag en darmen worden ontlast en overdosering is uitgesloten. De huid neemt niet meer op dan nodig is.

14.50 Incl. BTW.Bestel nu!